Middag

Middag

  • 21 Recept
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Rullader med lövbiff

Rullader med lövbiff

550 gram lövbiff. 13 msk olivolja, margarin eller smör att steka i. 11 krm salt. 11 krm svartpeppar. 112 tandpetare (valfritt)
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Ingredienser Portioner. 6 1 kg fryst älgstek Lag 3 1/2 dl vatten 1 dl rött vin 1 msk flytande honung 2 krossade vitlöksklyftor 3 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1/4 dl salt Lägg till i inköpslistan
Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

  700 g Kycklingfilé. 1  450 g Blandade grönsaker. 1  5 deciliter Grädde. 1  1 dl Crème fraiche. 1  2 msk Tamarisoja
Skaldjursfond

Skaldjursfond

Krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar. Bryn skal och grönsakstärningar 5 minuter i rapsolja
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Hollandaise eller Hollandäs som det ibland försvenskas är en favorit i mitt kök. Den görs på varma äggulor som smaksätts med citron vari smält smör vispas tills man har en ljuvlig emulsion av ren smaklycka
Aubergine mousaka

Aubergine mousaka

Till middag ikväll åt vi en ny variant på moussaka. Om ni inte vet vad moussaka är så är det en slags grekisk gratäng, nästan lite som lasagne men istället för potatis hade vi i aubergine
Lättlagad köttfärssoppa

Lättlagad köttfärssoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram köttfärs 1 msk Mat & Bak smör 1 st morot 1,5 tärning(ar) köttbuljong 8 dl vatten 1 burk(ar) krossade tomater 1 klyfta(or) vitlök(ar) 2 msk tomatpuré 1 krm spiskummin , malen 0 odefinierad cayennepeppar , efter smak Till servering 1 burk(ar) matlagningsyoghurt Köp receptet
Klassisk fiskpudding

Klassisk fiskpudding

När jag började jobba på en förskola i Stockholm fick jag lära mig att äta en hel del ny mat, bland annat väldigt mycket husmakskost
Napolitansk pizzadeg

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser Portioner. 4 Deg 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) 700 g vetemjöl 5 dl vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja Till jäsning olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong