Absolut måste göra

Absolut måste göra

Semmelpaj

Semmelpaj

Och den här gången valde jag att göra en semla i ett pajformat. Det fiffiga med denna paj är då att den räcker till många och är betydligt smidigare att göra än klassiska semlor
Skummiga kokosbollar

Skummiga kokosbollar

Så igår när jag var hemma hos dem leta vi rätt på receptet så jag kunde ta och göra dem själv. Under min uppväxt så gjorde mamma ibland dessa kokosbollar (skumbollar)
Nötkolarutor

Nötkolarutor

En kaka jag lätt kan tänka mig att göra igen. Mina föräldrar, syster och systerson kom idag över på röj- och rensningsflytt
Zucchinibiffar med krämig tzatsiki

Zucchinibiffar med krämig tzatsiki

Goda zucchinibiffar som serveras med en krämig tzatsiki. En hälsosam middag som definitivt kommer bli en favorit i ditt hushåll
Krispiga grönsaksplättar

Krispiga grönsaksplättar

1 st Aubergine 2 st Morötter 0,5 st Rödlök 2 st Ägg En nypa Oraffinerat havssalt En nypa Svartpeppar

Snabb kavring

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar och pudra dem med vetemjöl. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Torkade Kikärtor

Torkade Kikärtor

Torkade baljväxter som bönor, ärtor och linser måste blötläggas och kokas innan man äter dem. Blötlägg kikärterna i rikligt med vatten (en del kikärter – tre delar vatten) i 8-24 timmar
Marinerade bönor och kikärtor

Marinerade bönor och kikärtor

Blötlägg och koka bönorna och kikärtorna. Låt de svalna. Skala och hacka rödlöken samt skala och pressa vitlöken i en bunke