Linsbiffar med soltorkade tomater och fetaost
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Linsbiffar med soltorkade tomater och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 2 dl boveteflingor
  • 4 st soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver

Beskrivning

    1. Koka linserna i en tesked salt och ett kryddmått chilipulver, utgå från den koktid som finns angiven på förpackningen.

    2. Skala och riv morötterna.

    3. Finhacka löken och bryn den tillsammans med morötterna i olja.

    4. Krossa försiktigt solroskärnorna.

    5. Hacka de soltorkade tomaterna.

    6. Mosa fetaosten.

    7. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar.
    Forma lagom stora biffar av smeten.

    8. Stek biffarna i cirka fyra minuter på varje sida, eller tills de känns klara.

    Servera biffarna tillsammans med en fräsch sallad, t.ex. med tomater och avokado!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.