Marinerade bönor och kikärtor
karinhenrietta
karinhenrietta

Marinerade bönor och kikärtor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marinerade bönor samt kikärter är gott som tillbehör till det mesta till vardags, sallad, buffé, grillat eller fest.
  • Gott, billigt och enkelt att laga - även till flera.
  • Kan serveras kalla, varma eller ljumma.
  • Du kan marinera vilka kokta bönor du vill. Förslagsvis svarta bönor, vita bönor, kidneybönor, black-eye bönor, flageoletbönor, sojabönor, mungbönor, kikärtor eller puylinser.
  • Det finns fina frysta kokta blandade bönor som är goda också.
  • 6 dl kokta svarta bönor, vita bönor eller adzukibönor eller valfri sort
  • 6 dl kokta kikärter eller mer bönor av valfri sort
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 0,5 dl olivolja, helst fin kallpressad olivolja
  • 2 msk vinäger gärna vit balsamvinäger eller röd lagrad vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 tsk socker (valfritt)
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Beskrivning

    Blötlägg och koka bönorna och kikärtorna. Låt de svalna.
    Skala och hacka rödlöken samt skala och pressa vitlöken i en bunke.
    Tillsätt bönorna, olivolja, vinäger, salt, peppar och socker samt rör om.
    Smaka av bönorna med salt, peppar, socker och vinäger. Hit kan du förbereda och ha övertäckta i kylen.
    De marinerade bönorna är klara att servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.