Servera potatis och tomater till färsbiffar eller en köttbit. Då trycks potatisköttet upp lite mer läckert när man trycker till, men det funkar med handflatan också
Låt köttet vila, det gör inget om det kallnar. Servera kött, potatis och grönsaker med såsen. Vid servering värm köttet några minuter i 200-gradig ugn eller stekpanna
Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer
Se till att köttet är välputsat. Bred hälften av blandningen på köttets ena sida. Lägg in köttet i en plastpåse och smeta på resten av blandningen på andra sidan köttet
Se till att köttet är välputsat. Bred hälften av blandningen på köttets ena sida. Lägg in köttet i en plastpåse och smeta på resten av blandningen på andra sidan köttet
500 g köttfärs nöt- eller blandfärs. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs 4 msk ströbröd 1½ dl Arla® mjölk 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 ägg 3 msk tomatpuré 2 tsk torkad timjan 1 tsk salt 1 krm peppar
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Visste du att det var köttbullens dag idag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Gör några provköttbullar och stek för att kolla att de blir lagom fasta. När färs-smeten är bra, rulla jämna små köttbullar med blöta händer så det inte klibbar och lägg dem på en blöt skärbräda eller stort fat