Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Snitta falukorvenoch fyll var annat snitt med en bit/skiva hårdost. olja och smör till stekning. Linda baconskivor om korven, ta ut formen med potatisen och lägg på falukorven
Skiva falukorvenoch lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Det blev en somrig falukorvsgrytamed pepparrot och dill, som är en av mina favoriter. Sambon som brukar gnälla på alla falukorvsrätter som inte är skolans korvstroganoff åt flera portioner och tyckte det var riktigt gott, vilket han även sa vid upprepade tillfällen under middagen
Idag blev det vitkål ochfalukorv, enkelt och gott. Smaka av med salt och peppar. Jag försöker alltid att äta så mycket som möjligt efter säsong, det är både godare och billigare, och sparar dessutom ofta på miljön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.