Hos oss blev det en fin bit biff på lördagen med en klassisk whisky och pepparsås. Biffen var av god kvalité och med en fet fin kappa på som inte putsas bort utan ska vara med då man steker köttet
Helstekt biff. Mortla svartpeppar grovt, rulla biffen i svartpeppar så att ytan täcks. Sås, rotsakskaka och biff är till 4-6 personer. 1 kg utskuren biff (gärna med fettkappa) / 5 msk hel svartpeppar / 2 msk flingsalt / 0,5 dl olivolja och 100 g smör att steka i och ösa med. 1 kg utskuren biff
500 g utskuren biff. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g utskuren biff 100 g rimmat sidfläsk 4 schalottenlökar 2 morötter Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk torkad timjan 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 msk kalvfond 1 tsk kinesisk soja 1½ dl vatten
Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha). 800 g hängmörad biff, i 4 skivor. 800 g hängmörad biff, i 4 skivor smör till stekning salt och nymalen svartpeppar