11 stor
bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik)
1 neutral
rapsolja till stekning
1½ dl
ostronsås
12 msk
farinsocker
1½ lime
färskpressad saft frånSkär flanksteken i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.
1 Skala
och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt och plocka basilikablad.
1 Hetta
upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
1 Hetta
upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt basilikablad och låt fräsa ihop.
1 Häll
över ostronsås. Strö över socker och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.
Servera genast med ångande varmt ris. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes
Det här receptet fungerar lika bra med kyckling som medbiff. De flesta thairecepten jag lagar har jag hittat på själv men med idéer från sånt jag har smakat på restaurang
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.