Ingredienser Portioner. 4 1 blomkålshuvud (à ca 700 g) 1 stor vitlöksklyfta (gärna färsk) 3 msk olja 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tänd grillen. Koka bulguren tillsammans med buljongtärningen enligt anvisningarna på pakettet. Blanda fläder, grillkrydda, vatten, rapsolja och salt till en marinad, pensla kycklingarna ordentligt med marinaden både utanpå och inuti
Foto. Theres Lundén. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade ”fathead-pizzadegen” som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifikationer
Helgens söndagsmiddag blev hemmagjord pizza. Första gången jag har gjort egen pizzadeg och det var verkligen värt den lilla extra ansträngningen att göra en jäsdeg istället för på bakpulver