Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig. Det här receptet har funnits med mig i tio år och funkar än
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat. 4 pers400 g kassler1 röd paprika1 liten burk ananas1 bit purjolök2 msk smör2 tsk curry4 msk tomatketchup1/2 burk krossade tomater2 dl creme fraiche2 pressade vitlöksklyftor1 krm paprikapulversalt, pepparGÖR SÅ HÄR
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Mina barn har då aldrig ens velat smakprova varken broccoli eller spenat. Själv tyckte jag denna rätt var väldigt mild och god i smaken, men mina barn som idag är ungdomar ville inte ens provsmaka kuddarna då de såg vad det var fyllda med
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Middag idag. Nyttiga små köttfärspiroger. Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Men dessa, med hemmagjord deg, blir så mycket godare och nyttigare
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning