Ställ tårtan i kylen till serveringen och garnera med physalis. Ugn. 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan. Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta
(Vill man ha en hög tårta kan man ta fler ägg. Tårtan är spacklad och spritsad med vanlig vispgrädde smaksatt med Oboypulver, och sedan dekorerad med Ica's chokladpinnar
Vi hade gäster förra helgen och jag ville då prova att göra en ny tårta till efterrätt. Jag valde att göra en passionsfruktsmousstårta, främst för att Peter ville ha en sån (vår bröllopstårta)
Spara lite fromage att breda över och runt hela tårtan så att marsipanen fastnar. Täck tårtan med marsipanen och tryck fast den runt kanten och skär bort överflödig marsipan
På den tiden bakade jag knappt tårta alls och därav blev det aldrig att jag testade receptet. Risken annars är att bottnarna säckar ihop och din tårta därmed lika så (JA, jag har gjort detta misstag
Fyll på ett mousselager åt gången och sätt tårtan i frysen under tiden du gör nästa lager. Lossa den frysta tårtan från formen och låt den tina i kylen minst två timmar före servering
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Jag gjorde denna tårta i helgen till 18 personer (Vuxna och tonåringar) och 6-dubblade då grundreceptet och gjorde då två bottnar (Två långpannor) och la dem på varandra
Tårtbottnen. Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Snart dags för tårta igen. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan. Sätta ihop tårtanDela båda bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.