Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om. 1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter
Putsa köttet och skär i skivor. Ta upp köttet. Lägg tillbaka köttet i stekpannan med kantarellerna. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna
Strimla lövbiffen och stek den hastigt i 1 msk smör i stekpanna. Ta upp ur stekpannan. Rensa kantarellerna och fräs dem i stekpanna tills vätskan kokat in
Igår tog fru M på sej kreativitetskockmössan och svängde ihop en korvgryta till middag, såsen blev så väldans god att den nästan försvann under avsmakningen vid spisen
Tillaga i ugnen i ca 25-30 minuterSom vanligt var det ett recept som går fort att göra, när man har satt in köttet och potatisen så kan man sätta sig ner en stund med ett glas vin och fundera över dagen
Skiva kasslern. Tärna tomaterna och strimla basilikan. Blanda grädde, crème fraiche, tomater, basilika, pressad vitlök och chilisås i en traktörpanna och koka upp
När man är många i familjen som vi är, så är det smidigt att laga maten i en stor form. Denna gången har jag dammat av en gammal klassiker och gjort några små ändringar