Egentligen ska man ha Pancetta till riktig Carbonara men vi kör alltid med bacon. Det finns ett antal recept på denna rätt men det här är den varianten vi kör med
Blanda i crème fraichen i stekpannan, häll över spagettin och det sparade vattnet. Börja med att steka svampen tillsammans med svartpeppar och salt i en stor stekpanna (gärna teflon) tills att den börjar få färg
Smaka av med salt och peppar. Skär svampen i bitar. Fräs bacon, lök och svamp i en stor stekpanna smör. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av
Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. (Jag använde vin istället för pastavattnet, tycker det blir godare)Sätt tillbaks stekpannan med bacon kuberna på värmen och tillsätt den avrunna pastan
Strö pancetta ovanpå och toppa med resterande ost och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd av spagettin
Jag misstänker att jag har nån förkylning i kroppen för jag är dessutom sååå trött hela tiden, längtar bara till att få gå och lägga mig med en massa täcken och filtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.