LövBiffs Gryta med Ris. Strimla lövbiff, lök och paprika och lägg i en gryta. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter
En riktigt god gryta låter lite väl enkelt men det är just vad den här grytan är. En riktigt god gryta (4-6 portioner)600g grytbitar av valfri sort (jag tog sojabitar)
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfilegryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Skiva Chorizo och fläskfile och stek först chorizon och sedan fläskfilén i fettet från korven. Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller traktörpanna. För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk. 600 g fläskfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.