Sweet med lördag. Syrran är på besök så det blev plock igår. Idag skiner solen så det blir en promenad, trädgårdsfix, ett besök på Ljusfabriken Lowima, bubbel och grillning
Min man och jag firade i söndags att vi varit gifta i 12 år. Den här rätten hade vi ett tag som fredagsmysrätt men de senaste åren har vi nästan glömt bort den
Jordgubbs- och rabarbersylt. 26 juli 2015, 09. 46. Ja, vad gör man när sommaren ser ut att regna bort. Jo jag spenderar lite tid i köket och passar på att sylta, safta och baka så det står härliga till
1 kruka basilika. 50 gr pinjenötter. 1 vitlöksklyfta. 100 gr parmesan. ½-1 dl olivolja. Citronsaft. Svartpeppar. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slät
Klyfta svampen och blanda den med olja, vinäger, örter, salt och peppar. Låt marinera i ca 2 timmar. Rosta vitlökarna hela, mitt i ugnen, i ca 30 minuter
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Ibland vill man bara ha något fräscht till frukost. Gärna snabbt och enkelt. Här kommer ett recept på en enkel smoothie som är storfavorit hemma hos oss
Det här kan man äta som tillbehör till nästan vad som helst tänker jag. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vita bönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv