4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Peston ska inte bli helt slät. 11 kruka basilika. 1Lägg nötterna, 1 kruka basilika, 1 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor, 70-80 gr parmesanost i en mixer. 1Smaka av med salt och svartpeppar
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen medpesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Så här gör jag min pesto, går förstås att dubbla satsen om man är många. Visst blir det gott medköpebasilika också men det är något visst med den man odlar själv, bladen är riktigt stora och smakrika
Färsk ravioli med hemmagjord pesto á la Mii fick bli kvällens förrätt. Det e bara vi i Sverige som ligger lite efter med hur vi äter pasta och tror att det bara är till för att äta som huvudrätt
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
basilika. Mixa alla ingredienserna till peston. Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.