Buffé mat

Buffé mat

  • 26 Recept
Inkokt lax med ärtkräm

Inkokt lax med ärtkräm

Ingredienser 700 g laxfilé, tjockare delen i bit. 500 g räkor med skal Lag. 1 liter vatten. ½ citron
Krämig och lyxig smörgåstårta

Krämig och lyxig smörgåstårta

Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta
Hemgjord färskost à la Provence

Hemgjord färskost à la Provence

1 liter naturell yoghurt. 10,5 tsk salt. 1FÖRSLAG SMAKSÄTTNING. 1 klyfta vitlök. 11 msk Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten
Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

800 g kycklingfilé. salt och peppar. 1 msk smör. 1 msk soja. 2 msk rapsolja. 1 st vitlöksklyfta. 2 msk sweet chilisås
Skaldjurs-cheesecake

Skaldjurs-cheesecake

De senaste åren har den här smarriga skaldjurscheesecaken varit ett måste på vår påskbuffé. kavring i en matberedare, häll över smöret och mixa
Paella med skaldjur, fisk & kryddstark chorizo

Paella med skaldjur, fisk & kryddstark chorizo

Så här gör du. Det här går att förbereda. Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna och grilla dem högt upp i ugnen tills skalet blir svart och blåsigt, 15-20 minuter
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Smält de blötlagda gelatinbladen i några matskedar av crème fraichen. 1175 g matjessill, i mindre bitar. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag PåskmatPåskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta MatjessillMatjessillstårta 1 5-min sill
Klassisk inkokt lax

Klassisk inkokt lax

Inkokt lax. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form med kant. Skala och skiva löken och moroten
Räkcheesecake

Räkcheesecake

Botten. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Kall marinerad fläskfilé

Kall marinerad fläskfilé

Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén. 10 bufféportioner. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja 10 bufféportioner
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Perfekt på buffébordet, studenten, nyåret, midsommaren. Receptet fanns med i ICA´s tidning Buffé för 10 år sedan, men är fortfarande lika gångbart, fantastiskt gottDet är lätt att göra, bara du har en termometer så du kan kolla köttet eller kycklingens innertemperatur samt lite tålamod eftersom den skall tillagas i flera steg