Matjessilltårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g kavring
  • 1100 g smör, smält
  • 13 gelatinblad, blötlagda
  • 13 dl crème fraiche
  • 12 dl kvarg
  • 12 ägg, hårdkokta och skalade
  • 1175 g matjessill, i mindre bitar
  • 1100 g kokt potatis
  • 10,5 dl gräslök, finskuren
  • 10,5 dl dill, finskuren
  • 1 salt
  • 11 rödlök, i ringar
  • 11 knippe dill
  • 1100 g löjrom eller sikrom
  • 1 Botten300 g kavring 100 g smör, smält
  • 1 Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt
  • 1 Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul. Pressa ut till en tårtbotten i en springform med bakplåtspapper i. Riv kokt ägg och kokt potatis. Smält de blötlagda gelatinbladen i några matskedar av crème fraichen. Blanda detta med crème fraîche och kvarg. Tillsätt de rivna ingredienserna. Tillsätt skuren sill, finhackad dill. Slå röran i formen över brödbotten och låt vila i kylen cirka 3 timmar eller tills den har satt sig. Ta ut och toppa med rom, mer dill och skuren rödlök. Låt stå i rumstemperatur cirka 15-20 min innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.