Hacka gul lök, vitlök och skala och skiva. morrötterna. Fräs i en kastrull utan att det tar färg. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna
Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna. Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat
Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna. Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat
Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare. Tillsätt ägg, senap, dill, salt och peppar och mixa till en jämn smet
Kalasgod är den och receptet blir lagom för fyra. Soppa är väl härligt. Jag tycker ofta att en soppmiddag känns mer värmande och välkomnande än andra middagar, varför vet jag inte riktigt men kanske för att min mamma alltid gjorde det extra festligt när hon kokade soppa
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Grädda fiskpatén i ett vattenbad i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.