Lägg i sousvide maskinen på 84 grader och kör i 2 timmar och 20 minuter. Börja med att hacka och steka de soltorkade tomaterna i lite av oljan, pressa i vitlöken och rör om och stek en kort stund
När man läser om sousvide är det vissa saker som återkommer om och om igen. Det är ett jämrans tjat om sousvide-tillagade short ribs, hur fantastiskt det är och hur man kan få det sönderfallande mört samtidigt som det är tillagat medium eller medium-rare
När jag fyllde 50 i höstas (ja, jag är en gammal gubbe) så fick jag en SousVide-maskin av min älskade hustru. Kör i SousVide på 56,5 grader i drygt tre timmar
Torskrygg sousvide Skär torskryggen i portionsbitar. Vitlöksmajonnäs 3 äggulor 2 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsväger 1 msk citronsaft 1 vitlöksklyfta (fint riven) 2,5-3 dl rapsolja Majskolv sousvide 75 gram smör 2 msk rapsolja 1 färsk majskolv Torskrygg sousvide 400-800 g torskrygg (beroende på om förrätt eller varmrätt) 4 kvistar timjan 1/2 citron (saften) 100 g smör 1 dl rapsolja salt och peppar (habanero, finhackad) (rostade saltade majs, mortlade) (thaibasilika, bladen) Stekta trattkantareller 200-300 g trattkantareller smör att steka i 1 vitlöksklyfta peppar och salt Gör så här. Majskolv sousvide Stek majskolven runt om i 1/3 av smöret och lite rapsolja till den fått fin färg och ytan börjat karamellisera. Kör sedan sousvide i 84 grader i knappt en halvtimme. Kör sousvide i 50 grader i 35-40 minuter
Till er som ännu inte har upptäckt sousvidens fördelar vill jag säga att det nu är dags. En sousvide är enkel att använda och ger ett perfekt resultat varje gång
Sousvide (SV) är en matlagningsteknik som så mycket annat i matväg kommer från Frankrike. Jag var lite nyfiken på tekniken och fick tag i en sousvide-maskin för att prova lite
Samtliga rapskotletter ska innan de grillas långsamt få gå i ett sousvidebad. Fördelen med sousvide är att det mer eller mindre är omöjligt att under- eller överkoka sitt kött
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sousviden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga