1 Salta
och peppra köttet och linda in det i plastfolie så det sluter tätt. Lägg i en vattenfylld, ungsfast form och ställ i ugnen på låg temperatur (vattnet skall hålla ca 60 grader) låt stå över natten.Dag 2Skiva potatisen tunt och lägg på en plåt. blanda med olivolja och kryddor efter smak. Stek i ugn på 200 grader i ca 40 minuter.Grilla eller stek köttet på snabbt hög temperatur för att få en fin yta. Köttet kommer nu vara perfekt stekt rakt igenom med en knaprig yta.servera med bearnaisesås och sparris
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Ikväll blir det lax sousvidemed perfekt kokt sparris och egen hollandaise. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sousviden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Jag älskar ju nötköttmed hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit. Köttet faller inte sönder som då det fått koka i en järngryta i timmar
Min favoriträtt är köttmed sås och potatis. Och den bästa restaurangen är nog hemma, ändå, när Olof slår på stort och fjäskar med oxfilé, kantarellsås och potatis, och serverar finrött till det
Ta en stor non-stick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite brynt. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900 g små potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.