Trerättersmiddag. Fiskburgare med parmesan istället för sesamfrön som jag brukar göra blev kanon. Här med den syrliga härliga varma citronsåsen och en fräsch sallad med ångkokt broccoli, avokado, rödkål, tomat och ruccola
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citron blir det men för mycket citron kan det aldrig bli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende
Här och nu tänkte jag bjuda er på ett middagstips dock, äntligen. Så här i kylan och snön är det ju alltid godast med riktigt värmande mat vid middagsbordet
Ingredienser Portioner. 4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ingredienser Portioner. 4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Med lite extra citron på fisken och en stor bunte grönsallad hade vi en näringsrik middag på bordet, med lite variation på både innehåll och smaker jämfört med de vanliga fiskpinnarna
Härligt god, oerhört lättlagad och billig (vad gäller priset alltså), ja den beskrivningen passar väldigt bra in på dagens vegetariska sopptips här i Mårtenssons kök