IngredienserPortioner. 4 1 blomkålshuvud (à ca 700 g) 1 stor vitlöksklyfta (gärna färsk) 3 msk olja 2 krm salt Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
IngredienserPortioner. 2 Chili- och limesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsaltBlomkål med kaprisvinägrett 1 medelstort blomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackadkapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivoljaInnanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg tilliinköpslistan
Lägg först iblomkålen, därefter potatisen. Ansa och skölj blomkålen. Alsace ligger granne med Tyskland. Ibland märks det också i maten, som i den här gratängen
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är innei en blomkålsperiod just nu. Just nu har jag bytt mitt muggkake-beroende mot #caulifloats (cauliflower oats) till frukost
Plocka blomkålen och broccolini små buketter. Skala morötterna och skiva dem, strimla purjolöken. Koka broccoli- och blomkålsbuketterna nätt och jämt mjuka
Gratineradblomkål. Idag blev det en jättegod vego måndag av rester från i julas. Lägg blomkåleni en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över
Blomkål &Broccoligratäng. Ibland måste man gå igenom frysen när ny mat ska rymmas. Och till det serverades Blomkål och Broccoligratäng, svartvinbärsgeletill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.