Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås
Professional Secrets
Professional Secrets

Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 75 g tärnad lagrad herrgårdsost
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl kallt vatten
  • 3 msk finskuren färsk basilika
  • salt, peppar, smör
  • 1,5 dl finskurna katrinplommon
  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl vatten
  • salt pepper
  • Broccoli, morötter, kastanjechampinjoner

Beskrivning

    Recept Anders Levén, Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

    Blanda färsen med osten, kryddorna och ägget.Låt vila i minst 15 minuter.

    Forma till järpar i smord stekpanna stek på spisen och sen stek klart i ugn 150° C.

    Slå sedan i vatten och grädde och låt det bubbla vidare iugnen. Nu läggs plommonen i och låt det hela koka på det ca 20-25 minuter inkl stekning.
    Krydda av med salt och peppar.

    Vill man servera något extra så passar kokt potatis annars bara lättkokt broccoli, morot och champinjoner.

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.