Förrätter

Förrätter

  • 27 Recept
Blåmusslor med gremolatasmör

Blåmusslor med gremolatasmör

Till musselkoket. 1 kg blåmusslor. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
Vitlöksgratinerade blåmusslor

Vitlöksgratinerade blåmusslor

Blåmusslor bas1 kg blåmusslor, färska eller frysta 3 schalottenlökar 2 msk smör 2 dl vitt vin, + 1 dl vatten
Bakad jordärtskocka med spenatkräm

Bakad jordärtskocka med spenatkräm

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Fyllda ostkorgar

Fyllda ostkorgar

Blanda all riven ost och strö ut till små plättar på en plåt med bakplåtspapper. Gör två i taget. Grädda tills de bubblat upp och börjar få färg, ca 5 minuter
Parmaskinka med soltorkande tomater

Parmaskinka med soltorkande tomater

Rosta eventuellt bondbrödet. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda ihop med bregott. Bred på brödet. Lägg på ruccolasallad, parmaskinka och hyvlad eller grovriven parmesan, garnera med några blad basilika
Förrätt med fetaost och filodeg

Förrätt med fetaost och filodeg

Skrivet 2015-10-24 Klockan 20. 24. 50. Fick detta hemma hos min kusin i somras, precis min smak. 4 port. 2-3 pkt fetaost
Smördegspuffar med ägg- och räksallad

Smördegspuffar med ägg- och räksallad

Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Pitatilltugg

Pitatilltugg

Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 1/2 dl grovhackad bladpersilja 2 tsk sumak (eller rivet citronskal) 2 krm salt ca 1 dl tomatpuré 2 libabröd eller 4 pitabröd olivolja Lägg till i inköpslistan

Varm bruschetta med burrata

1 baugette (eller Zeta Bruschetta Naturell). 2 förp Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella Di Bufala Campana)

Caprese

250 g mozzarellaost (av den bästa kvalitén du hittar). 20 små tomater, med mycket smak, gärna i olika färger