Kvargbröd. 12 mars 2016 @ 09. 08. God morgon. Jag började min dag med att baka Kvargbröd till frukost. Jag är ju en sådan person som älskar scones, så det här kändes som ett bra, och lite näringsrikare, alternativ
De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Detta recept ger 20 st knådfria frallor. Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
För er som följer mig på instagram såg kanske att jag la ut dessa frukostbullar tidigare idag. Här kommer receptet som jag hittade på Madelénes fina blogg Ljuvlig mat
Kalljästa frallor, hur gott är det inte med nybakat bröd. KALLJÄSTA FRALLOR. Hej på er. Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum
Nybakade frukostfrallor känns alltid lyxigt. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
Jag gillar att äta nygräddat bröd på morgone, känns lite som en lyxfrukost då och dessa frallor är så otroligt lätta att göra och allt arbete görs kvällen innan, bara att grädda på morgonen