Näringsrikt med mycket fibrer och stor andel proteinrika frön som mättar. Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg
Dessa goda frukostbullar sitter vi och mumsar på just nu. KALLJÄSTA FRUKOSTBULLAR. Vilket strålande väder, blir nog till att vara ute hela dagen och njuta
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Fortsätt med andra deghalvan. Låt bullarna sedan svalna under en bakduk. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.