10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Sättpå tomatlocket och slå passe-rade tomater blandade med olja över tomaterna. Tillsätt ris, vatten och tomatinkråm, persilja, mynta, salt, peppar och socker och låt sjuda 10 minuter
Forma biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i oljan. Gör såsen - hacka schalottenlöken fint, stek den mjuk i 2 msk olja, tillsätt spiskummin, salt och peppar
Jag använde butternutpumpa och det känns som om det passar bäst på grund av dess form av storlek. Testa gärna olika pumpor och olika kryddor och dela i kommentarerna hur det blev