Mangochutney 1 gul lök. 11 hackad vitlöksklyfta. 12 msk riven färsk ingefära. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1250 g fryst mango www.arla.se
Tunnbrödsrulle med panerad fisk, räksallad, remouladsås och potatismos Pankopanerad fisk med hemmagjord potatismos, remouladsås och räksallad. Lyxig och riktigt smarrig “gatukökskäk” Zeinas Kitchen
Zucchinihummus (nyttig hummus utan kikärtor) | Hälsa som livsstil Gör så här Skala zucchinin och skär upp i mindre bitar. Lägg zucchini, tahini och pressa i citronsaften i en mixerskål eller skål till stavmixer www.halsasomlivsstil.com
Vit bönröra med rostad vitlök, citron och rosmarin Sätt ugnen på 200 grader. Dela vitlöken till klyftor. Lägg ut klyftorna (behåll skalet på) i en ugnsfast form eller på en plåt och ringla över lite olja undertian.com
Var dags mat - 3 goda röror till grillat, eller annat så klart Tomatsalsa. 1 brk krossad tomat. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 chili. Färska örter. 1 msk spiskummin. 1 msk honung Elsas Skafferi
Ärtröra med rödlök och citron Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min. Skala och grovhacka rödlöken undertian.com
Alexandra Zazzis pesto 1. Lägg alla ingredienser utom olivoljan i matberedare. 2. Häll i oljan i tunn stråle medan matberedaren arbetar på medelhög fart Svt
Picklesdipp 1. Blanda pickles och majönnäs, smaka av med salt och peppar. 2. Om du gillar kapris, dill och ansjovis kan du hacka i det också Svt
Maximillians hummus 1. Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten i minst 8 timmar. Helst 12 timmar. 2. Sila av vattnet och skölj noga Svt
Zeinas kalla bearnaise crème fraiche. 1majonnäs. 1schalottenlök. 1vinäger, justera efter smak. 1dragon, torkad. 1persilja. 1senap, dijon eller vanlig Svt
Magnus Kebabsås 1½ dl turkisk yoghurt. 12 msk majonäs. 11½ msk italienska torkade örter(oregano tex) mittkok.expressen.se
Laxröra Laxröra. Ingredienser. 2 dl hackad rökt lax. salt och svartpeppar. 1 1/2 dl naturell färskost. 2 dl crème fraiche tallriksmodeller.blogg.se
Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. Den god att äta som tillbehör bredvid grillat Zeinas Kitchen
Aioli på minuten 1. Lägg samtliga ingredienser i en mixerbägare. Det är viktigt att de har samma temperatur, annars kan såsen spricka Svt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.