Efterrätter

Efterrätter

Fikon- och persikopaj med ricottakräm

Fikon- och persikopaj med ricottakräm

Degen6 dl vetemjöl 175 g smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1 dl olivolja. Fyllningca 10 färska fikon 2 persikor ca 20 björnbär 3-4 plommon ca 20 valnötter 0,5-1 dl honung 2-3 rosmarinkvistar 100 g smör
Varma persikor med glass

Varma persikor med glass

6 persikor (eller nektariner) 2 dl strösocker 1 dl pistagekärnor 2-3 kvistar rosmarin ca 0,5 flaska vitt vin 0,5 krm salt smör, till stekning
Enkel hallonmousse med chokladsmul

Enkel hallonmousse med chokladsmul

Enkel hallonmousse200 g hallon, färska eller frysta 1 dl gelésocker 2 dl vispgrädde. Chokladsmul0,5 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 msk kakao 1,5 dl havregryn 50 g smör
Glass med rabarberswirl

Glass med rabarberswirl

250 g rabarber 1 dl hallon (kan uteslutas) 2,5 dl strösocker 1 tsk malen kardemumma, nymald 5 dl vispgrädde 397 g kondenserad mjölk sötad