Carros bästa

Carros bästa

Torsk provencale

Torsk provencale

800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Chokladfyllda dumlekakor

Chokladfyllda dumlekakor

120 gram smör (gärna ekologiskt). 1 dl brunt farinsocker. 5 dl vetemjöl. 1 1/2 dl kakao. 1 tsk bikarbonat. 1 tsk salt
Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna

Det här receptet hittade jag hos niiinis kitchenlife. En god och saftig äppelkaka som bakas i en långpanna
Äppelchutney

Äppelchutney

Ja, nåt måste en ju hitta på när trädgården dignar av äpplen. Kokar äppelchutney ikväll, kommer att bli så god till en stek med gräddsås
Äppelchutney

Äppelchutney

De tidiga sorterna av äpplena i trädgården har mognat och jag gjorde äppelchutney. Chutneyn är god till kött av alla slag
Äppelkladdkaka!

Äppelkladdkaka!

Just nu känns just denna tiden på dygnet som den bästa.  . God kväll i stugorna. Bloggar från tvsoffan omgiven av kvällsslöa stora och mindre barn
Kantarelltoast med parmesan.

Kantarelltoast med parmesan.

Supergod toast. 4 portioner. 2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 250 g kantareller 1 msk smör salt & peppar 2 st schallotenlök, finhacka 100 g philadelphiaost ½ dl riven parmesanost 1 tsk vinäger ev gräslök och rosepeppar till garnering Bred ett tunt
Kyckling massaman i Crock Pot

Kyckling massaman i Crock Pot

Ett av mina bästa asiatiska Crock Pot-recept helt klart. Kyckling massaman i Crock Pot. Äntligen ett nytt Crock Pot-recept här på bloggen
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak)
Spetskålssallad

Spetskålssallad

Skär spetskål fint (gärna med osthyvel) dela rödlöken och skiva den i tunna skivor, riv moroten fint och lägg alltsammans i en skål
Gravlaxpaj med romsås

Gravlaxpaj med romsås

Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt gräddfil och arbeta snabbt ihop till en deg