Bröd

Bröd

  • 44 Recept
Vitt bröd i lergryta

Vitt bröd i lergryta

Grundrecept för vitt matbröd. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet. Vatten ger storporigt bröd som inte lika lätt blir gyllenbrunt vid bak
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Fröknäcke – bästa receptet

Fröknäcke – bästa receptet

Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Fröknäcke

Fröknäcke

Har du inte provat fröknäcke tidigare är det hög tid. Dessa tunna, knapriga och lätt salta knäcken är så goda att det är svårt att sluta äta
Fruktbröd med frön

Fruktbröd med frön

Vill ni baka ett riktigt gott och saftigt bröd, så testa det här. Dela degen och lägg dom i två smorda brödformar

Enkelt knäckebröd

Knäckebröd är alltid gott, och hembakat knäckebröd är en lyx som vi äter alltför sällan. Här kommer ett recept på ett riktigt enkelt knäckebröd
Morotslimpa med havre

Morotslimpa med havre

Ytterligare ett recept från Hembakat. Baka och njut. Morötterna gör saftiga limpor. 2 limpor. 25 gram jäst. 3,5 dl fingervarm mjölk
Mörkt bröd

Mörkt bröd

(Var noga med att det verkligen blir blandat ordentligt, annars kan brödet spricka i ugnen. Brödsmeten blandad
Farinlimpor

Farinlimpor

20 gram smör. 1150 gram farinsocker. 13 dl vatten. 11 ägg. 11pkt gäst. 1600 gram (1,2 l) rågsikt. 11 tsk saltSmält smör i en kastrull
Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter)
Världens bästa vitlöksbröd!

Världens bästa vitlöksbröd!

Vi har hittat en ny favorit här hemma – en väldans god variant på vitlöksbröd… Galet lätt att göra och så himla gott att man kan äta nästan i oändlighet
Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn. Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens
Läckergömma

Läckergömma

Dela varje tinad smördegsplatta i 2 delar och kavla ut varje del till ca 13 x 13 cm. Dela osten i 4 bitar och vira in varje bit i skinka till täta paket
Vridna baguetter

Vridna baguetter

Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Snitta bröden med en vass kniv och låt dem jäsa ca 15 minuter. bröden ca 5 minuter i 275 grader och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 15-20 minuter eller tills fin färg
Enkel focaccia, Leilas recept

Enkel focaccia, Leilas recept

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. 25 g färsk jäst, 1/2 pkt
Grytbröd

Grytbröd

En av de nyårsönskningar man kan ha (EJ nyårslöfte) kan ju vara att man ska baka mer bröd. Vi äter inte jättemycket bröd men jag kan ändå bli väldigt trött på köpe-bröd
Enklare bröd

Enklare bröd

En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Inte mindre än tre gånger har jag bakat det här goda frukostbrödet den senaste veckan
Frölimpa

Frölimpa

Tillsätt torra ingredienser och valfri brödkrydda. Smörj en brödform med olja. Låt brödet svalna i formen oövertäckt i formen innan du tar ut det
Grovt potatisbröd

Grovt potatisbröd

Om du har några överblivna kokta potatisar passar det bra att baka ett mustigt potatisbröd. Det här brödet kräver lite framförhållning eftersom det tar två dagar innan det är färdigt, men det är väl värt att vänta på
Hembakat matbröd

Hembakat matbröd

Låt bröden stå i formarna en stund. Grädda i ugn vid 200° i ca 50 minuter eller tills bröden jäst upp, fått fin färg och är genomgräddade
Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost