Farinlimpor
www.frokenfrukost.se
www.frokenfrukost.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 20 gram smör
  • 1150 gram farinsocker
  • 13 dl vatten
  • 11 ägg
  • 11 pkt gäst
  • 1600 gram (1,2 l) rågsikt
  • 11 tsk saltSmält smör i en kastrull. Ta i socker och låt det smälta på svag värme. Fortsätt med att fylla på med vatten. Se till att degvätskan når omkring 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Rör i hälften av mjölet, ägget och sedan resten av mjölet. Arbeta degen smidig, låt jäsa i 1 timme. Knåda den på ett mjölat bord. Forma 2 limpor och låt dem jäsa i 30 minuter på en plåt. Nagga limporna med en gaffel och pensla med vatten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25–30 minuter. Låt limporna svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.