Mat

Mat

  • 112 Recept
Bönpastagratäng med köttfärs & bacon

Bönpastagratäng med köttfärs & bacon

Tillsätt tomatpuré, grädde, solhavre, créme fraiche, buljong, skvätt över lite soja och blanda i babyplommontomaterna (skär de med fördel i två delar) innan du låter de gå med i såsen
Koreanska kycklingköttbullar

Koreanska kycklingköttbullar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklingköttbullar 500 gram kycklingfärs 2 klyfta(or) vitlök 1 msk färsk ingefära 1 msk japansk soja 0,5 tsk salt 2 tsk chilisås 1 st ägg 1 msk rapsolja Sås 1 klyfta(or) vitlök 1 msk färsk ingefära 3 msk japansk soja 1 msk chilisås 1 st lime 1 msk flytande honung 1,5 dl vatten 4 tsk majsstärkelse Tillbehör 3 dl basmatiris 300 gram kålmix 1 st lime 1 msk rapsolja 0 salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan
Cheeseburgare med BBQ whiskey sauce och gurkrelish

Cheeseburgare med BBQ whiskey sauce och gurkrelish

4 BBQ whisky sauce 2 1/2 dl senap 1 1/4 dl strösocker 1/2 dl mörkt muscovadosocker 1 1/2 dl äppelcidervinäger 1 tsk malen svartpeppar 1 krm kajennpeppar 1/2 dl vatten 2 msk chilipeppar 1 tsk japansk soja 2 msk smör 2 - 4 tsk rökig whisky Burgare 1 paket bacon (à 140 g) 500 g högrevsfärs flingsalt nymalen svartpeppar 4 skivor cheddarost (eller ädelost) 4 hamburgerbröd 4 salladsblad 4 tomatskivor 4 skivor gul lök Gurkrelish 2 medelstora saltgurkor (eller cornichons, 2 saltgurkor motsvarar 8-10 cornichons) 1 dl majonnäs 1/2 dl chilisås tabasco Till servering rostad klyftpotatis (gärna sötpotatis, se länk under steg 9) Lägg till i inköpslistan
Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 200 g halloumiost 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesanost 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Krämig indisk linsgryta

Krämig indisk linsgryta

Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken. Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Halloumisallad med bulgur

Halloumisallad med bulgur

Skär tomaterna i små bitar och hacka bladpersiljan. 11 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
Tonfiskröra

Tonfiskröra

Finhacka rödlöken och grovhacka­ äggen. Tvätta citronen och finri­v ­skalet. Låt tonfisken rinna av väl och mosa den med en gaffel
Linguine med räkor och Persilja

Linguine med räkor och Persilja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 160 gram Academia Barilla Linguine 2 st tomat(er) 12 st Färska oskalade jumboräkor , MSC-märkta 1 st schalottenlök 2 msk Cognac 1 tsk tomatpuré 1 tsk majsstärkelse 0 odefinierad bladpersilja 0 odefinierad extra virgin olivolja 0 odefinierad salt 0 peppar Köp receptet
TILL DIG SOM VILL ÄTA MINDRE KÖTT

TILL DIG SOM VILL ÄTA MINDRE KÖTT

Det är något av det mest hypade i matväg som nu kommit från Finland till oss i Sverige. Jag tror inte på att uppmuntra alla till att bli radikala och förbjuda allt – däremot så är jag övertygad om att vi kan inspirera varandra till att våga prova nytt och hitta en variation som ger hälsa, matglädje och inspiration
Pestobakad torsk med fetaost

Pestobakad torsk med fetaost

Pestobakad torsk med fetaost. Publicerat 2016-04-21 15. 52. 00 i. Fisk och skaldjur,. Middag. Kom precis in från en promenad, är verkligen aprilväder fortfarande