Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fiskenoch grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Som vanligt är det viktigt att hålla koll på temperaturen vid tillagningen av fisken. Rätten kan till största delen ochmed fördel förberedas dagen innan
Lyxig lax i romsås med räkor och dill och fem sorters peppar. Bra rätt att imponera med, eller hur. Rätten går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.