Grön potatissallad med citrondressing
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 12 msk olja
  • 1 salt och peppar
  • 1250 g grön sparris
  • 1100 g sockerärter
  • 12 msk citronsaft
  • 13 msk olja
  • 11 msk honung
  • 11 dl hackad persilja
  • 11 kg delikatesspotatis 2 msk olja salt och peppar 250 g grön sparris 100 g sockerärter Dressing: 2 msk citronsaft 3 msk olja 1 msk honung salt och peppar 1 dl hackad persilja Ugn: 225°Tvätta potatisen och dela stora i bitar. Blanda potatisen med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rosta i ugn i 20 minuter.
  • 1 Bryt av nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. Ansa sockerärterna. Koka sparrisen i saltat vatten 2 minuter. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut till. Låt rinna av.
  • 1 Dressing: Vispa samman citronsaft, olja, honung, salt och peppar. Blanda dressingen med potatis, sparris och sockerärter och vänd sist i persilja. Servera potatisen varm eller ljummen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.