11 kg
delikatesspotatis 2 msk olja salt och peppar 250 g grön sparris 100 g sockerärter Dressing: 2 msk citronsaft 3 msk olja 1 msk honung salt och peppar 1 dl hackad persilja Ugn: 225°Tvätta potatisen och dela stora i bitar. Blanda potatisen med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rosta i ugn i 20 minuter.
1 Bryt
av nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. Ansa sockerärterna. Koka sparrisen i saltat vatten 2 minuter. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut till. Låt rinna av.
1 Dressing:
Vispa samman citronsaft, olja, honung, salt och peppar. Blanda dressingen med potatis, sparris och sockerärter och vänd sist i persilja. Servera potatisen varm eller ljummen.
En lättgjord och väldigt god potatissalladmed purjolök och kapris. Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering
Strimla salladen och skär upp resterande grönsaker. Kände att det hade blivit för mycket av det goda nu i några dagar, så ikväll gjorde jag en fräsch sallad med teriyakifilé och ägg
Koka potatisen med skal, låt svalna. Skala de avsvalnade potatisen och skär i kubber i önskad storlek, lägg över potatiskubberna i skålen med örtblandningen, blanda försiktigt så det inte blir mos, smaka av med ev salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.