Rör i hop till en smet och låt svälla ett tag. Kokas i lättsaltat vatten tills kamsen flyter upp. Rör om försiktigt i botten så att de inte fastnar i botten
Skölj och skär äpplena i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda äpple, lök, chili, lingon, socker, vinäger, russin, kanel, kryddpeppar och chiliflakes i en gryta, och koka på svag värme utan lock, ca 40 minuter
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Här kommer mitt recept i repris. Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen
Den här frullen håller dig garanterat mätt under många, många timmar. Den är LHCF i ett nötskal. Väldigt mycket fett, lagom med protein och väldigt få kolhydrater
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Det kan vara så att Rabarbersaft är den godaste sommarsaften. Eller så är det så att det är säsongens första saft och att den ganska ofta hunnit ta slut när hösten nalkas och att jag därför kopplar ihop den väldigt starkt med sommar
En enkel lätt rätt som vi senaste åren haft med på julbordet för att lätta upp den "tyngre" maten. I min grönsakslåda i fredags fick jag vad jag trodde var grönkål (men som efter lite närmare undersökning visade sig vara palmkål