Vispar man i äggvitan så försvinner mer av luften och frityrsmeten blir inte så fluffig. Denna frityrsmet går bra att använda i de flesta situationer när man vill ha en riktigt frasig slutresultat
Frityrsmet. 22 oktober 2016 @ 11. 55. Ett gammalt recept som jag förde över från en gammal receptsamling. 2,5 dl vetemjöl5 msk maizenamjöl1½ tsk bakpulver 2 1/3 dl vatten2 msk jordnötsolja (jag brukar ta majsolja)¼ tsk salt
Vispas ihop och får dra en stund. Doppa det som ska friteras (texräkor eller bananer) i smeten och släpp ner i oljan (ca 5-7 dlrapsolja el kokosfett, ca 180 grader, mät med hushållstermometer), ca3 stycken samtidigt går bra att hålla reda på
Frityrsmeten kan smaksättas med lite curry, vitlök eller chili om du gillar det. Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.