Grönskascouscous. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda kokt couscous, citronsaft, hackad röd och orange paprika, hackad purjolök och persilja
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kassler, ris och ananas är en perfekt kombination tycker jag, och rör vi ihop allt i en gratäng med en touch av curry blir det en riktigt god glutenfri vardagsmiddag, smaklig måltid
Lövbiffgrytan tar lite tid innan den är klar, men det är en rätt som sköter sig själv i ugnen. Vi hade färdiga rösti till, men den är även god till ris eller pasta
Många brukar tycka det är svårt att laga till vilt och dessutom tar det sådan tid, hör jag ofta. Men med lite älgfärs i frysen kan du snabbt blanda ihop vanliga "pannbiffar" och servera med te
Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond. samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. Dessutom grädde, mango chutney och sambal oelek, vad kan gå fel, liksom =)4 pers400 g blandfärs1 gul lök, hackadsalt och grovmalen svartpepparTäcke