Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Grillat är ju fantastiskt gott och smidigt, både när man ska ta med mat till jobbet (grillat är ju en av de få sakerna som smakar nästan lika bra dagen efter), och vill man då ha något enkelt att grilla som de flesta gillar så rekommenderar jag just Cevapcici - eller köttfärsspett på ren svenska
Till den här grytan har jag använt mig av bog av hjort, alltså framdelskött med benet kvar. Ben är A och O för att få smak och mustighet och den långa tillagningstiden gör samtidigt köttet så mört att det är lätt att plocka av det från benet
Hjort är ett otroligt gott, magert och ofta prisvärt kött. Till köttet. För köttet. Bryn det saltade och pepprade hjortköttet på hög värme i en blandning av smör och olja (det är för att du ska få den fina smörsmaken utan att det bränner fast vid de höga temperaturerna då mjölkrester fälls ut och lätt bränner fast i botten – oljan höjer kokpunkten)
Till köttet serverade vi en trattkantarellsås, rotfruktsgratäng och en sallad. kött,nyår. Lägg köttet på en plåt, pensla med 1 msk olivolja och krydda med peppar,. Låt köttet svalna och sätt sedan in det i kylen cirka 20 min
Lägg köttet i en smörad form. Lägg köttet i en smörad form. Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Grilla köttet i ca 1-1/2 – 2 timmar. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader. Gör enligt ovan, lägg i köttet och grönsakerna och sätt crock potten på 5 timmar i low-läge. 175 grader Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Grilla köttet i ca 1-1/2 – 2 timmar Använd stektermometer. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader Servera med kokt potatis och gräddsås. Gör enligt ovan, lägg i köttet och grönsakerna och sätt crock potten på 5 timmar i low-läge
Blanda salt, peppar och salvia (eller andra önskade kryddor) och klappa in på utsidan av köttet. Köttet är klart när det lätt lossar från benen och känns saftigt, innertemp runt 75 grader
börja med köttfärssås, lägg sen på ett lager lasangeplattor och överst ett lager ostsås. 24 lasangeplattorköttfärssås gjort på 1,2 kg köttfärsostsås enligt följande. 1,2 kg köttfärs
Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter
Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Köttet var riktigt mört och fint, och potatisgratängen var krämig och god. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg steken på ett galler