175 grader
Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Pilla ner 10 delade katrinplommon i hålen. Kvarta lök, hacka morot och finhacka vitlöksklyftan. Lägg köttet i en smörad form. Lägg lök, morot, resten av katrinplommonen och vitlök runt om. Ställ in formen i ugnen. Grilla köttet i ca 1-1/2 – 2 timmar Använd stektermometer. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader Servera med kokt potatis och gräddsås. Det går alldeles utmärkt att göra det här receptet i crock pot om man är lagd lite åt det hållet. Gör enligt ovan, lägg i köttet och grönsakerna och sätt crock potten på 5 timmar i low-läge.
Vilket oväder. Har ni samma snöstorm som här. Skönt att jag handlade igår och att Leif tar hand om skjutsningen till och från hockeyn så jag får hålla mig inne resten av kvällen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Lunchdags och jag har tagit en liten paus i städandet för att göra våfflor. Nu är i alla fall alla julsaker bortplockade så nu återstår bara att dammtorka, dammsuga och skura, sen har vi det fint
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar. Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen
Men hur gott är det inte då med en härlig stek på en söndag. Och när man fyller den med plommon och serverar med en gräddig gräddsås, då blir det inte bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.