PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKKARRÈ
MATSAFARI
MATSAFARI
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré ( benfri)
  • 5 katrinplommon
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 175 grader Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Pilla ner 10 delade katrinplommon i hålen. Kvarta lök, hacka morot och finhacka vitlöksklyftan. Lägg köttet i en smörad form. Lägg lök, morot, resten av katrinplommonen och vitlök runt om. Ställ in formen i ugnen. Grilla köttet i ca 1-1/2 – 2 timmar Använd stektermometer. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader Servera med kokt potatis och gräddsås. Det går alldeles utmärkt att göra det här receptet i crock pot om man är lagd lite åt det hållet. Gör enligt ovan, lägg i köttet och grönsakerna och sätt crock potten på 5 timmar i low-läge.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.