1. Tom kha tofu. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter
Det kanske hade funkat bättre om det hade ingått någon form av bindemedel typ ett vanligt ägg eller ett veganskt "ägg" (=1 msk krossade linfrön eller chiafrön som blandas med 3 msk kallt vatten och sedan får stå och svälla i kylen i 10 minuter (linfrö) eller 30 - 60 minuter (chiafrö) innan det används)
Denna vecka fyllde min pappa år så då passade jag på att göra en cheesecake. Otroligt lättgjord faktiskt, lite segt att vänta på att den ska bli fryst dock men helt klart värt det
Nu är det dags för receptet på den supergoda somriga drinken jag nämnde i gårdagens inlägg. Har blivit poppis här på sudret, har gjort den två gånger sen jag mixa ihop den i torsdags
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
1. Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar. 2. Soppa. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter
Vegetariskt. Vegetariskt. Emelies Pesto&Halloumisallad. 16 november 2016 @ 20. 07. Åh den här salladen alltså. Emelie åt en sallad en dag hos grannarna och hon berättade att den var så god, så jag bad henne att göra den här hemma