Vegetariskt

Vegetariskt

  • 25 Recept
Sötpotatissallad med fetaost

Sötpotatissallad med fetaost

Ingredienser Portioner. 1 1 liten sötpotatis (à ca 250 g) 1 1/2 msk olivolja flingsalt 4 - 5 körsbärstomater 100 g rödkål ca 2 dl bladspenat 1 msk balsamvinäger (gärna vit) 1 tsk flytande honung svartpeppar 50 g fetaost 1 - 2 msk hackade rostade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Ingredienser Portioner. 4 1 rulle färdig pajdeg (à 250 g) 1 liten rödlök 500 g förkokta rödbetor 1 förp kokta gröna linser (à 280 g) 200 g bladspenat 2 ägg 2 dl mjölk (3%) 1/2 tsk torkad rosmarin 150 g fetaost 1 msk olivolja 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Veckans gröna: Ugnsbakad vitkål

Veckans gröna: Ugnsbakad vitkål

Veckans gröna, eller veckans gröna tillbehör. Ugnsbakad vitkål Ett snabbt, enkelt gott och dessutom billigt tillbehör till middagen
Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost

Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

Ingredienser Portioner. 8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossade tomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Krämig svamprisotto med citron och prosciutto - Recept - Tasteline.com

Krämig svamprisotto med citron och prosciutto - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Risotto 250 gram champinjoner 2 klyfta(or) vitlök 1 msk smör , till stekning 1 krm salt 1,5 st gul lök(ar) 2 msk olivolja 4 dl arborioris 3 dl matlagningsvin , vitt 1 l vatten 2 msk lantbuljong 4 msk smör , till risotton 75 gram parmesanost 1 st citron(er) , skalet Tillbehör 1 paket prosciuttoskinka , drygt 100 g 0,5 ask salladsmix , ca 50 g Köp receptet Näringsvärde Kcal

Rostad spetskål

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kålen och skaka av den. Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper