Fläskfilé är inte det kött jag väljer i första hand. Men i den här kostymen vaknar köttet till. Stick in en köttermometer så att spetsen sitter i mitten på den tjockaste delen av filén
Ni vet när köttet lossnar från benen bara man biter lätt i dem. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Igår blev det en variant med köttfärs. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Krydda och bryn köttet runt om. Låt köttet vila i tio minuter innan det skivas upp. Stick in en köttermometer och stek sedan i 125° varm ugn tills innertemperaturen är 55-65°
För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
(Känn med fingern mellan köttet och potatisen att det är varmt). Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt
Ta fram fram köttet och lägg den på ett galler i en långpanna. Vänd köttet en gång under stekningen. Ta ut köttet ur ugnen och svep in köttet i folie, låt den kallna