Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop. Servera med stekt fläskfilé och klyftpotatis/ris/sallad
Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör. Koka dom skalade potatisarna i en stor kastrull med saltat vatten
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna
Tyvärr, den tiden har inte funnits och jag har just nu fullt upp med nya jobbet. Tänkte ta ett inlägg så fort jag får tid i helgen och avhandla min syn på det här med nyårslöften, mål och vad jag har för förhoppningar på det kommande året
Såser & dressingar. Söndag kväll och veckan är med andra ord alldeles snart slut. Jag har jobbat massor denna veckan, och ser fram emot att inleda kommande vecka med en ledig måndag vill jag lova
En galet god rätt som jag oftast gör i ugnsform som en gratäng tillsammans med knaperstekt bacon. Häromdan lagade jag upp lite olika rätter på jobbet, bland annat denna mac n cheese
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor
Fläskfilégratäng med rödvin, svamp och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.