paj

paj

  • 12 Recept
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Lägg kål, mandel och ost i pajskalet. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg
Vegetarisk grönkål & kikärtspaj med örter

Vegetarisk grönkål & kikärtspaj med örter

Goda vegetariska pajer är helt klart en av mina favoriträtter just nu. Denna paj är helt klart sommarens favoritpaj, så otroligt fräsch och god, dessutom rätt lätt att göra
Vegetarisk Paj – Med Fetaost, Broccoli och Paprika

Vegetarisk Paj – Med Fetaost, Broccoli och Paprika

Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Nagga och ställ kallt i 30 minuter
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
Feta Sun-dried Tomato Pie

Feta Sun-dried Tomato Pie

Paj är gott och är bra mat som passar till buffér och picknickar. Paj är enkelt att laga i större mängd på en gång
Pajdeg med graham och kvarg

Pajdeg med graham och kvarg

Degen till matpajer kan lätt bli en riktig kaloribomb i och med att den oftast innehåller mycket smör och vitt mjöl
Mozzarella och tomatpaj.

Mozzarella och tomatpaj.

En god paj. 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Blanda snabbt ihop till en deg och tryck ut i en pajform