Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt resten av dagen och förmodligen lägga oss tidigt ikväll. Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den
Smakrik och god paj som passar till kött och kyckling eller precis som den är. Skölj grönsakerna och dela sedan broccolin i små buketter och tärna paprikan
Och som jag gjorde när vi firade Bellas o Julias födelsedagar förra helgen. Här kommer utlovade receptet på kycklingpajen som jag tydligen bjöd R på för första gången någon gång i början på 90- talet hihi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.