Klassiskt dillkött på lamm
Recept och reflektioner kring mat
Recept och reflektioner kring mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. Gärna kalv.
  • 1,5 liter vatten
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök - de vita delen
  • 1-2 morötter 1 bit palsternacka
  • 1 bit rotsellerie
  • 10 vitpepparkorn 1 tsk dillfrön eller ett gäng dillstjälkarna
  • 3 tsk salt
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl kokspad
  • 1 msk 12% ättiksprit (eller hälften 24%ig)
  • 2 msk socker
  • vitpeppar eller svartpeppar
  • 1-2 dl grädde
  • 1 äggula 1 knippe dill - plockad och finhackad i sista stund

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.