5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
1300 g surdeg (ung och söt surdeg). 1330 g vetemjöl (eko) [5,5 dl] 120 g fullkornsmjöl (valfri sort, eko) [2 dl] 300 g vatten, ca 25 grader [3 dl] 300 g surdeg (ung och söt surdeg) 15 g salt [0,8 msk]Väg allt utom saltet i en skål och blanda samman, täck över och låt ligga i 30 minuter
2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10