Surdeg

Surdeg

  • 14 Recept
Hamburgerbröd eller korvbröd på surdeg

Hamburgerbröd eller korvbröd på surdeg

5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Surdegspizza.

Surdegspizza.

85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3 dl surdeg 5 dl vatten 7 dl vetemjöl 2 dl rågmjöl , fint 2 tsk salt Köp receptet
Oskars surdegslimpor med dinkel

Oskars surdegslimpor med dinkel

Oskars surdegsbröd med dinkel. Blanda ut sirapen med surdegen. Har du svårt att få surdegsbaket att fungera
Surdegsbröd med tranbär

Surdegsbröd med tranbär

Blanda surdegsgrunden med vattnet. 1½ dl surdegsgrund. 1½ dl surdegsgrund. Härligt nybakat bröd med tranbär
Enkel surdegsfralla

Enkel surdegsfralla

1300 g surdeg (ung och söt surdeg). 1330 g vetemjöl (eko) [5,5 dl] 120 g fullkornsmjöl (valfri sort, eko) [2 dl] 300 g vatten, ca 25 grader [3 dl] 300 g surdeg (ung och söt surdeg) 15 g salt [0,8 msk]Väg allt utom saltet i en skål och blanda samman, täck över och låt ligga i 30 minuter
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10