1330 g
vetemjöl (eko) [5,5 dl] 120 g fullkornsmjöl (valfri sort, eko) [2 dl] 300 g vatten, ca 25 grader [3 dl] 300 g surdeg (ung och söt surdeg) 15 g salt [0,8 msk]Väg allt utom saltet i en skål och blanda samman, täck över och låt ligga i 30 minuter. Tillsätt saltet och knåda degen i ca 2 minuter. Olja in en låda eller skål som går att täcka över eller försluta. Lägg i din deg och täck över. Låt stå i 60 minuter i rumstemperatur. Degen skall nu kännas avslappnad och som om den har börjat jäsa, är den stum och ojäst låter du den stå lite till. Är den klar ställer du den, fortfarande övertäckt, i kylen i ca 8-14 timmar. Sätt ugnen på 275 grader utan varmluft. Ta ut din deg och vält ut på mjölat bord, dela upp i valfri storlek och lägg på plåt med papper. Låt jäsa 10-15 minuter. Baka sedan i ca 15-20 minuter, frallor i 15 minuter och större i 20 minuter.
OSTFRALLOR. Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.